Cursusaanbod vanaf september 2023

 

 

00

STIJLDANSEN
aanmelden vóór 1 oktober 2023


Wie doet er mee met stijldansen in Ons Trefpunt??!!
We hebben Charda Stuivenberg van Can Dance Studio in Amsterdam bereidt gevonden naar Marken te komen om les te geven.

We gaan starten met één groep zowel voor beginners als gevorderden, mogelijk op termijn in twee groepen, dit is ook afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Individueel deelnemen is uiteraard ook mogelijk.

Hieronder de details:

• Start dinsdag 3 oktober a.s.
• Tijd 19.30 tot 21.00 uur incl. 15 minuten pauze
• Totaal 10 lessen van 1,5 uur
• Kosten € 30,00 per stel per les = € 300,00 totaal voor 10 lessen
• Kosten € 15,00 per individu per les = € 150,00 totaal voor 10 lessen
• De dansen die jullie gaan leren zijn:
  o Voor de pauze: Ballroom: wals, tango, quickstep
  o Na de pauze: Latin: cha-cha-cha, rumba en jive
• Kleding advies: draag comfortabele schoenen, bij voorkeur geen hoge hakken (tenzij iemand echte dansschoenen heeft liggen)
• Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier


Afdansen

Er is een mogelijkheid tot afdansen op dinsdag 19 december a.s. eveneens in dorpshuis Het Trefpunt, daarvoor dient men zich apart op te geven, dit kan je uiterlijk aangeven na les 8 (26 november), hiervoor worden de kosten apart in rekening gebracht omdat dit ook afhankelijk is hoeveel paren dit willen. Aanmelden voor afdansen kan via een mail naar cursussen@trefpuntmarken.nl

Het afdansen zal gejureerd worden door Glenn Feddema, bekend van Dancing with te Stars http://www.glennfeddema.nl


HTML tutorialAanmeldformulier
01

Dansmix voor volwassen

Per september 2023 gaat Aisha de Groot van Aisha’s Dance Floor weer danslessen voor ons verzorgen.
Aisha zal dansles geven aan kinderen én volwassenen en tieners in Het Trefpunt. Ze is een professionele danslerares die in Monnickendam verschillende danslessen geeft en met regelmaat met haar leerlingen in theater De Purmaryn in Purmerend te vinden is. Meer informatie over Aisha’s Dance Floor kijk op haar website www.aishasdancefloor.nl of op haar Facebookpagina. De dansmix voor volwassen en tieners bestaat uit een mix van diverse soorten energieke dansen zoals b.v. Streetdance, Afro en Salsa (single). In overleg met de groep zal het een wisselend programma worden, net waar de groep belangstelling voor heeft. Kledingvoorschriften zijn er niet, gewoon aantrekken wat prettig zit, sportschoenen (sneakers) zijn wel handig voor deze dansvormen.

Start: uitgesteld tot nader bericht
Groep 1: 19.30 - 20.30 uur

Aantal lessen:15
Kosten: € 157,50

*) Het is altijd mogelijk deel te nemen aan een gratis proefles! Aantal deelnemers: min. 10 - max. 16 per groep.


HTML tutorialAanmeldformulier
02

Streetdance voor kinderen

Per september 2023 gaat Aisha de Groot van Aisha’s Dance Floor danslessen voor ons verzorgen.
Aisha zal dansles geven aan kinderen én volwassenen in Het Trefpunt. Ze is een professionele danslerares die in Monnickendam verschillende danslessen geeft en met regelmaat met haar leerlingen in theater De Purmaryn in Purmerend te vinden is. Meer informatie over Aisha’s Dance Floor kijk op haar website www.aishasdancefloor.nl of op haar Facebookpagina. Voor de kinderen worden er streetdance lessen aangeboden in drie groepen voor diverse leeftijden. Binnen deze lessen draait het om plezier en alle energie eruit! Binnen iedere les wordt er spelenderwijs gewerkt aan een leuke dans. Voor groep 1 is de les 45 min lang om de concentratieboog zo optimaal mogelijk te behouden, de druk ligt laag en het tempo hangt af van de groep. Voor de groepen 2 en 3 is de les 60 min lang, er wordt al wat serieuzer geoefend aan een super coole Streetdance. Binnen alle lessen wordt gebruik gemaakt van leuke hedendaagse kids, Pop en Hip Hop muziek. Dit kan Engelstalig zijn, maar ook Nederlandstalige muziek. Kledingvoorschriften zijn er niet, gewoon aantrekken wat prettig zit, sportschoenen (sneakers) zijn wel handig voor deze dansvorm.

Start: maandag 11 september 2023
Groep 1: leeftijd 4 tot 6 jaar 14.45 – 15.30 uur
Groep 2: leeftijd 6 tot 8 jaar 15.30 – 16.30 uur
Groep 3: leeftijd 8 tot 12 jaar 16.30– 17.30 uur

Aantal lessen: 12
Kosten: € 120,00

*Het is altijd mogelijk deel te nemen aan een gratis proefles! Minimum aantal kinderen per groep is 8, maximum aantal per groep is 12 kinderen

HTML tutorialAanmeldformulier
03

Yoga

Bij Yoga worden lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken gebruikt die zijn gericht op het ontwikkelen van een evenwichtige, ontspannen geest in een sterk, gezond en flexibel lichaam.De oefeningen en houdingen worden met veel aandacht uitgevoerd en de ademhaling wordt bewust gebruikt. Hierdoor krijgt u meer energie en wordenuw gedachten tot rust gebracht.
Voor meer informatie zie www.danielle-de-boer.nl
Aantal deelnemers: min. 11 - max 18
Start: woensdag 6 september 2023

Groep 1: 19.15 - 20.15 uur

Aantal lessen: 15
Kosten: € 112,50

Cursusleider: Danielle de Boer

HTML tutorialAanmeldformulier
04

Gym 60+

Sterk, fit, soepel en pijnvrij ouder worden: wie wil het niet? In deze cursus gaan wij u helpen aan meer kracht, coördinatie, balans en conditie. Veilig en doelgericht met professionele begeleiding. Zo gaat u fit het weekend in. Na het sporten is het gezellig nagenieten met een kop koffie.

Het is opvallend dat meer vrouwen zich opgeven dan mannen, dus kom op mannen, doe ook mee fit en gezond te blijven.

Aantal deelnemers: min. 10 - max. 22
Start: vrijdag 8 september 2023 van 09.00 – 10.00uur

Aantal lessen: 15
Kosten: € 67,50
Cursusleider: Mariska Hamberger - Boes

HTML tutorialAanmeldformulier
05

Brei-handwerkcafé

In een ontspannen sfeer worden de mooiste en origineelste werkstukken gemaakt. Allerhande handwerk komt voorbij: breien, haken, borduren, patchwork, ga zo maar door. Jong en oud, gezellig samen bezig zijn.

Het Breicafé is geschikt voor aankomende, beginnende en volleerde handwerksters. De aanwezigen kunnen elkaar helpen bij problemen en elkaar inspireren om samen leuke dingen te maken.

Het Breicafé is er 1 x per 3 à 4 weken op maandagavond in het dorpshuis van 20.00 - ca 21.30 uur.

Deelname is gratis; koffie, thee etc. zijn voor eigen rekening. Eenieder neemt eigen materiaal mee. Aanmelden is niet vereist.

Iedereen is welkom. Heeft u interesse? Dan kunt u zonder aanmelding aanschuiven.
Start: maandag 11 september 2023
Maandag 1x per 3 weken van 20.00 - 21.30 uur

Aantal lessen: 7
Kosten: Gratis

Heeft u restjes wol of lapjes stof waar u nog geen bestemming voor heeft? Lever deze dan in bij het Breicafé, voor gebruik voor handwerk voor goede doelen. Alvast bedankt.
06

Creatief met kralen

Altijd al iets origineels met kralen willen maken? Schuif gezellig aan! Zo leert u mooie werkstukken maken. Ook heel leuk om cadeau te doen.

Aantal deelnemers: min. 6 - max. 10

Start: dinsdag 19 september 2023
Dinsdag: 1 x per 2 weken, 9.30 - 11.30 uur

Aantal lessen: 8
Kosten: € 84,00

(excl. materiaal, incl. 2x koffie/thee per les)
Cursusleider: Tineke de Vries

HTML tutorialAanmeldformulier
07

Klankhealing

8 november 2023 Klankhealing dorpshuis Het Trefpunt
Uiterlijk aanmelden voor 1 november 2023

Wat is een Klankhealing Concert?


Klankschalen staan ook wel bekend als boeddhistische schalen, geneeskommen, heelklankschalen of zingende kommen.

Klankschalen hebben een bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaan er klanken vol boventonen. Deze klanken bestaan niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit voelbare fijne klanktrillingen die diep door alle huidlagen heen kunnen resoneren. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk.

Het bijzondere van klankschalen is ook dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling kun je de rust vinden en stilte ‘horen’. De klanken brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt anders. Hóe anders is afhankelijk van hoe jij je op dat moment voelt, waar je mee bezig bent of wat je bezig houdt.

Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam. Blokkades kunnen worden opgeheven.

Stilte geeft je de ruimte om te voelen wat de klanken met je kunnen doen. Stilte geeft je de ruimte om te ontdekken wat er is en om gewoon te zijn. In alle stilte. Vanuit de stilte word je weer meegenomen door de geluiden van de klankschalen. Laat je onderdompelen in de resonanties van de klankschalen. En terwijl de klanken resoneren in je lijf word je je ook bewust van de stilte.

Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Bij het bespelen van de schaal ontstaat een langdurige klank, rijk aan tonen met trilling patronen en specifieke zwevingen.

De klankschalen werken diep ontspannend en helend.

Wil je meedoen, geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier

Wanneer: woensdag 8 november 2023
Hoe laat: Inloop vanaf 19.45 uur, start 20.00 uur

Aantal lessen: 1
Duur healing: 1,5uur
Kosten: € 35,00

Maximaal aantal deelnemers 20, deelname op volgorde van aanmelding.

Facilitators: Frank Mannens en Christel Mijers

HTML tutorialAanmeldformulier
08

Computerhulp

Iedereen heeft wel eens hulp nodig in de wirwar van smartphones, tablets of computers. Heb je regelmatig last van vervelende foutmeldingen op je computer, laptop of tablet? Of werken bepaalde programma’s ineens niet meer terwijl ze hiervoor wel werkten? Dat is erg vervelend, gelukkig kunnen wij deze problemen meestal voor je oplossen. Wij hebben twee heren bereid gevonden om je (vrijblijvend) te helpen om mogelijke problemen in onze foyer op de lossen!

Let wel: Hulpverzoeken moeten worden ingediend via bijgaand hulpformulier. .

HTML tutorialAanmeldformulier

Visie van Dorpshuis Het Trefpunt

Dorpshuis Het Trefpunt is een sociaal cultureel centrum dat actieve verbinding met Marken nastreeft. Het proactieve bestuur en haar commissies organiseren diverse evenementen, cursussen en activiteiten.

 

Contact

Telefoon : +31299601279
Kerkbuurt 90
1156 BM Marken
info@trefpuntmarken.nl
www.trefpuntmarken.nl
KVK-nummer : 37116624
RSIN : 815383903
IBAN : NL25 RABO 0310 7358 07

ANBI

Wij hebben de ANBI-status sinds 1-1-2014

Evenementen Kalender

JB Cookies